Skip to main content

Actualitat

L'Àrea Cultural Oriol ressalta l'altruisme de cinc colomencs

  • Marina Tovar

Deu persones van pujar el passat 12 de novembre a l'escenari del Teatre Sagarra per rebre el seu Premi Climent Mur. Uns guardons atorgats per l'Àrea Cultural Oriol que premien l'altruisme i la contribució a la societat i distingeixen persones excel·lents dels diferents barris de la ciutat i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Cada candidatura ha de ser presentada per una entitat municipal. En aquesta divuitena edició, cinc dels deu premiats són colomencs.

L'Emerenciana Hidalgo, coneguda com a "Emeren", és natural de Sevilla i veïna de Santa Coloma. Va ser presentada pel Grup Triballcoloma, de Santa Coloma, pel seu treball comunitari i el seu paper en la creació del "Banc del temps" una xarxa de solidaritat veïnal. També de la ciutat, Montserrat Jara va recollir el seu premi pel seu compromís amb la comunitat i el seu treball com a voluntària. És membre activa del patronat de la Fundació Íntegrament, vicepresidenta de la Fundació Sanitària Pere Claver Grup i presidenta del patronat de la Fundació Tallers, entitat que va presentar la seva candidatura.

La colomenca Roser Vicente està present a diverses entitats de la ciutat. Va col·laborar en la creació del grup artístic d'Els Coloristes, presideix el Centre d'Estudis de la Natura del Barcelonès Nord i membre del grup que la va presentar, el Centre Excursionista Puig Castellar. Presentada pel Fòrum Grama, Agustina Rico ha escrit diversos llibres sobre la història de Santa Coloma, del Centre Excursionista Puig Castellar i va participar en la creació de l'Itinerari Sagarra, enriquint la cultura de la ciutat. Per últim, es va premiar al rector de la Parròquia de Sant Jaume, Gerard Guerra, per la seva dinamització a les comunitats de Sant Joaquim i Sant Jaume i la creació d'un habitatge d'acollida a la seva parròquia.

Premi dedicat als que contribueixen en la comunitat

Els altres cinc premiats van ser Mercedes Sánchez, presentada per la Parròquia Santa Euàlalia de Vilapicina, de Barcelona; Josep M. Planas presentat per la Fundació Catalunya-Amèrica. Sant Jeroni de la Murtra, de Badalona; M. Félix Planas, presentada per l'Associació "Lligams" de Barcelona; Paqui Jodar, presentada per la Residència "Saits", de Vic i Jaume Suñol, presentat per l'Associació d'Amics de Sant Jeroni de la Murtra, de Badalona. 

Montserrat Jara va representar als guardonats dedicant unes paraules d'agraïment a la ciutat i va dedicar el premi a tothom que dedica el seu temps a la comunitat. En representació institucional, la setena tinenta d'alcaldia Sara Martínez va agrair la feina i l'altruisme dels distingits amb el premi Climent Mur i el seu granet de sorra per "fer d'aquest món una miqueta millor".