Skip to main content

Actualitat

Santa Coloma celebra la 28a edició de la Setmana de la Ciència

  • Marina Tovar

Engega la 28a edició de la Setmana de la Ciència, una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que busca apropar la ciència i la tecnologia a la població i a les persones més joves. En aquest marc, a Santa Coloma s'han organitzat diverses activitats d'institucions i entitats de divulgació científica amb un enfocament educatiu, d'investigació i tecnològic. Tot i que la Setmana és del 10 al 19 de novembre, també s'han inclòs activitats dels últims dies de novembre. 

El pròxim 15 de novembre, es farà la conferència "El Cant de la Sibil·la", a càrrec de la professora Laura de Castellet i de Ramon, doctora en Història Medieval i màster en Cultures Medievals. A les 17:30 en el Museu Torre Balldovina, la professora aprofundirà en els orígens d'aquest cant medieval. El 18 de novembre, a les 10:30 hores, tindrà lloc "Descobreix Torribera", un itinerari guiat pel conegut espai natural i els elements arquitectònics de les construccions que s'hi troben. 

Coincidint amb l'itinerari per Torribera, a les 9:30 es farà un altre itinerari guiat en bicicleta pel riu. En "Parcs i pedals al Besòs" es farà una descoberta dels valors socioambientals del parc de Can Zam i un recorregut en bicicleta per la via pública del municipi. El 27, 29 i 30 de novembre s'han organitzat tres ponències al Campus de l'Alimentació de Torribera. En "La pluralitat cultural, social i religiosa en l'alimentació", tres expertes parlaran sobre els hàbits alimentaris d'arreu del món, posant un èmfasi en Pakistan i la Xina.