Skip to main content

Actualitat

L'AMB instal·la dues noves electrolineres a Santa Coloma

  • Carlos Alcivar

Santa Coloma comptarà amb dos punts nous de recàrrega de vehicles elèctrics, situats en el passeig Salzereda, amb el carrer Cultura, i a l'avinguda Pallaresa, amb el carrer Josep Martorell. Les dues electrolineres formen part del pla estratègic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per augmentar el nombre de punts de càrrega, creant així la xarxa d'electrolineres més extensa del sud d'Europa.

La ciutat ja té sis punts de recàrrega elèctrica en funcionament en l'aparcament del metro de Fondo i uns altres en el de la Rambla Sant Sebastià, disponibles només pels que paguin el tiquet o tinguin l'adhesiu mediambiental zero. Existeixen unes quatre ubicacions elèctriques més, però sense funcionar: dos punts de càrrega lenta en l'aparcament del Mercat de Singuerlín i, altres dos en la via pública de l'avinguda Banús. Sense comptar aquestes, Santa Coloma sumarà 12 punts de càrrega.

Les electrolineres de l'AMB són d'ús gratuït temporal, fins que s'instal·lin totes i s'apliquin les tarifes del quilowatt hora segons el tipus de càrrega: 0,24 €/kWh per recàrrega normal, 0,28 €/kWh per la semiràpida, 0,30 €/kWh per la ràpida i 0,36 €/kWh per la ultraràpida. L'Àrea Metropolitana de Barcelona aspira a crear 74 punts de recàrrega ràpida i semiràpida i 28 electrolineres solars.