Skip to main content

Actualitat

Santa Coloma acull la V Missió Internacional Solucions Sostenibles

  • Marina Tovar

Santa Coloma rebrà aquest divendres 20 d'octubre una delegació d'alcaldes, regidors i directius iberoamericans i espanyols, dins de la Missión Técnica Internacional Soluciones Sostenibles para la Gestión de Nuestras Ciudades. Una missió, creada en el 2015 per un conveni de cooperació entre la Fira de Lleida i la Unió Iberoamericana de Municipalistes, que busca "conèixer, compartir i debatre sobre el desenvolupament sostenible de les ciutats del futur".

Les dues últimes edicions han tingut lloc també a Barcelona, i enguany arriba per primer cop a Santa Coloma. L'alcaldessa, Núria Parlon, rebrà als representants a les 11 hores en el Saló de Plens de l'Ajuntament per explicar el compromís de la ciutat amb les polítiques públiques d'inclusió, accessibilitat i igualtat i l'aposta per la gestió de proximitat.

A continuació, la delegació farà una visita per llocs concrets de la ciutat. El recorregut servirà per mostrar les diverses intervencions urbanístiques vinculades a la mobilitat sostenible que han tingut lloc en el municipi. L'accessibilitat en el Passeig Llorenç Serra, el resultat final de la remodelació de la Salzareda i el procés de renaturalització del Parc Fluvial del Besós. Per concloure la jornada, visitaran l'equipament feminista de La CIBA.

La UIM torna a la ciutat

L'octubre del 2022, Santa Coloma va ser la primera ciutat europea en acollir la Cimera Iberoamericana d'Agendes Locals de Gènere. Un esdeveniment coorganitzat per les Nacions Unides, la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM) i altres entitats. Igual que la Missió per les Solucions Sostenibles, l'objectiu d'aquesta cimera era crear una xarxa d'experiències i coneixement en les polítiques locals. La Cimera posava l'èmfasi en la igualtat de gènere, mentre que la visita d'aquest divendres s'enfoca més en la sostenibilitat.

-