Skip to main content

Actualitat

Nova onada d'estafadors que es fan passar per policies

  • Xavi López

En els darrers dies, la Policia Local de Santa Coloma ha detectat un increment de les estafes protagonitzades per individus que es fan passar per policies. Aquests estafadors estan contactant amb veïns i veïnes de la localitat mitjançant correus electrònics massius amb l'objectiu de dur a terme enganys i obtenir informació personal i financera.

Aquests impostors utilitzen tàctiques enganyoses, afirmant que les persones han comès un delicte i que, com a conseqüència, han de fer front al pagament d'una multa. En altres casos, ofereixen suposats premis de loteria, herències inesperades, o alerten sobre problemes informàtics, intentant així obtenir dades confidencials o realitzar estafes financeres.

Des de la Policia Local, es fa una crida a la ciutadania perquè estiguin alerta i extremen les precaucions davant d'aquest tipus de comunicacions sospitoses. És fonamental no caure en el frau i no revelar cap dada personal o financera a través d'aquests mitjans. A més, s'aconsella compartir aquesta informació amb les persones més grans de l'entorn, ja que sovint són un dels col·lectius més vulnerables a aquest tipus de pràctiques fraudulentes.

La Policia Local insisteix que, en cas de rebre comunicacions o missatges amb contingut sospitós, és essencial posar-se en contacte amb les autoritats locals per informar de l'incident i evitar ser víctima d'aquest tipus d'estafes que, lamentablement, estan en augment en la nostra localitat.