Skip to main content

Actualitat

Suspesa la vaga en el servei de recollida selectiva

  • Carlos Alcivar

Els treballadors i treballadores de l'empresa CLD, concessionària del servei de recollida selectiva de residus i mobles de la ciutat, que havien sol·licitat convocar una vaga els dies  16, 17 i 18 d'octubre van decidir desconvocar-la divendres a la tarda, després d'arribar a un acord amb els representants de l'empresa.

La Direcció de l'empresa CLD i la plantilla van arribar a l'acord per millorar les condicions laborals; però l'acord no ha transcendit, ja que cal desenvolupar-lo en el document final  del conveni col·lectiu.

Els treballadors de l'empresa CLD estan descontents amb les seves condicions de treball.. La plantilla demanava una equiparació salarial i social per comparació de tasques homologables amb els treballadors de la recollida diària de residus i neteja viària de la ciutat.

La vaga havia d'afectar la recollida dels contenidors de vidre, els orgànics, els de paper i cartró i els de  plàstic, i també a la recollida de mobles a domicili i a la selectiva en establiments comercials.

Comissions Obreres (CCOO) liderava la reivindicació dels treballadors de CLD i denuncia la licitació dels diferents contractes de recollida de residus i la recollida selectiva de l'Ajuntament. En la demanda de vaga, CCOO denuncia que hi ha una distribució de la jornada pitjor que la dels serveis de recollida de residus i neteja viària, essent un 30 per cent superior, 35 h i descansos en dissabte, segons el sindicat. En aquest punt és on s'hauria pogut aconseguir arribar a enteses que han propiciat el principi d'acord i la suspensió de la vaga.

La Generalitat havia de decretar  l'aplicació de serveis mínims de la recollida de residus en la ciutat. Des de l'Ajuntament, s'havia fet una crida per fer un ús responsable dels contenidors groc, verd, blau i marró de la ciutat, tant a ciutadans com a establiments.

Finalment, no caldrà.