Skip to main content

Actualitat

Mor a l’hospital el nen asfixiat en l’incendi del Raval

  • Josep M. Roca

Aquesta nit ha mort l'infant de dos anys que va ser ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron a causa de l'incendi que es va produir el passat divendres 6 d'octubre al pis del carrer de Roger de Llúria, 17. Després de tres dies a l'hospital, el nen no ha sobreviscut a l'estat crític en el qual va arribar a conseqüència de la inhalació de fum.

El foc es va ocasionar en el pis de la família del menor. Segons fonts de la investigació, es treballa amb la hipòtesi que l'incendi va produir-se per culpa d'una falla en la connexió elèctrica d'un patinet que s'estava carregant a un endoll.

El pare, que treballa de repartidor de menjars a domicili i fa servir el patinet com a mitjà de transport, va sentir un esclat en la zona de l'endoll. Com que els ploms no van saltar, el pare es va dirigir a tallar el corrent, però la falla va provocar que saltessin espurnes al pis, les quals van estendre's per la casa ràpidament i sense control.

El nen, que era dormint, no va poder ser evacuat del pis i fins a l'arribada dels bombers, les flames van impedir tant a la policia com als pares rescatar abans a l'infant. Un cop rescatat, va ser traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron en estat crític a causa de la inhalació de fum. Aquesta nit, després de tres dies sota atenció mèdica, l'hospital va comunicar la seva defunció.

La investigació dels fets continua en marxa per part dels Mossos d'Esquadra, qui treballen sota la hipòtesi que l'incendi va produir-se de manera accidental.

Banderes oficials a mitja asta

L'Ajuntament de Santa Coloma hissarà les banderes a mitja asta com a mostra de dol per la pèrdua del menor. En el comunicat emès, el consistori explica que "Des que es va produir l'incident el passat divendres, personal de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha mantingut el contacte amb els familiars del menor per interessar-se pel seu estat de salut i s'hi han activat diferents serveis municipals d'atenció per a l'acompanyament emocional de la família del menor i emocional en aquests moments tan difícils."

És la segona vegada aquest any en què mor un infant a la nostra ciutat. El passat mes de juliol un altre nen de vuit anys va perdre la vida a causa de l'ofegament que va patir a la piscina municipal de Can Zam.