Skip to main content

Actualitat

L’Esperit Sant tanca setembre amb millores i noves investigacions

  • Xavi López

Al llarg del mes d'agost, la Fundació Hospital Esperit Sant va portar a terme significatives actuacions de renovació, ampliació i reparació al Bloc Quirúrgic, coincidint amb el parèntesi tècnic programat de Manteniment. Aquestes tasques van incloure la substitució de portes automàtiques antigues, la instal·lació de lluminàries LED a la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés per millorar la il·luminació i reduir el consum energètic, així com la restauració de parets i sostres mitjançant l'aplicació d'una pintura especial. A més, es va dur a terme la modernització del panell de control de la climatització als quiròfans i altres àrees, com a part d'un projecte més ampli per renovar el sistema centralitzat de control de les instal·lacions.

Com a resposta a la necessitat d'abordar els incidents de caigudes als hospitals, l'Esperit Sant participa activament en el Projecte de recerca INCAHES (Investigació Nacional sobre Caigudes a Hospitals Espanyols). Aquest projecte a nivell nacional té com a objectiu recopilar dades precises sobre la freqüència de caigudes entre els pacients ingressats a tot el país, identificar patrons i factors de risc, i col·laborar amb altres centres hospitalaris per millorar la seguretat del pacient mitjançant la identificació de les millors pràctiques.

A més, des de setembre, l'Esperit Sant ha implementat un sistema de denúncies confidencials com a part del seu Sistema Intern d'Informació. Aquest sistema permet que qualsevol individu informi sobre esdeveniments que puguin constituir infraccions legals o ètiques greus. Aquest canal es pot utilitzar de manera identificada o anònima, garantint sempre la màxima confidencialitat i anonimat en el tractament de la informació.