Skip to main content

Actualitat

Augmenta el nombre d’agressions sexuals registrades fins al juny

  • Marina Tovar

El Ministeri d'Interior ha anunciat les estadístiques dels delictes penals enregistrats durant els primers sis mesos d'aquest any en les localitats espanyoles amb una població superior a 20.000 habitants. A Santa Coloma, malgrat una disminució general del 3,7 per cent respecte a l'any anterior, crida l'atenció la preocupant xifra de 10 agressions sexuals amb penetració registrades en només sis mesos. Durant el mateix període de l'any anterior, només es van registrar tres casos.

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha expressat lament per aquesta xifra, afirmant que "és una dada que ens manté en alerta". El cap de la policia local de Santa Coloma ha afegit que, malgrat ser una xifra molt alta, pot ser atribuïda al fet que "s'està denunciant molt més que abans", i això no implica que abans ocorrien menys casos. Entre gener i març, es van registrar cinc agressions sexuals amb penetració i altres vuit delictes contra la llibertat sexual. De març a juny, es van afegir cinc violacions més i deu delictes més d'aquest tipus.

L'informe de criminalitat també indica una significativa disminució dels robatoris amb violència i intimidació (-19,7% respecte a 2022), especialment en l'àmbit dels domicilis, on s'han registrat un 30,1% menys de casos. Així mateix, la cibercriminalitat, els furts i les temptatives d'homicidi han disminuït en un 5,6%, 7,4% i 66,7% respectivament.

Els delictes greus i menys greus de lesions i baralles han augmentat de 15 en els primers dos trimestres de 2022 a 21 aquest any. A més, s'han registrat onze robatoris de vehicles més que l'any passat.

Quant al tràfic de drogues, també ha experimentat un augment en les xifres, amb 14 casos registrats de gener a juny en comparació amb els 4 dels dos primers trimestres de 2022. No obstant això, aquesta dada és positiva, ja que reflecteix un increment en les detencions realitzades pels cossos policials.