Skip to main content

Actualitat

La ciutat supera la mitjana de vacunats de grip i covid al país

  • Toni Salvador

El Departament de Salut administra 41.842 vacunes de grip i COVID-19 a la ciutat. La campanya de vacunació de finals de tardor i inicis d’hivern ha protegit la gran majoria de colomencs amb alt risc, situant-se el percentatge de cobertura per sobre de la mitjana autonòmica per ambdues malalties.

En el cas de la campanya de la grip, enguany la més extensa, a Santa Coloma s’han administrat 22.508 vacunes, el que representa una cobertura del 57 per cent de les persones majors de 60 anys i un 75 per cent de les majors de 80. Segons el Departament de Salut, la Regió Sanitària Metropolitana Nord ha administrat des de l’inici de la campanya de la grip 290 mil vacunes, el que representa una cobertura del 40 per cent de les persones cridades a vacunar-se. És així que el Departament continua la seva crida als més vulnerables: “la incidència de grip continua augmentant a la regió Metropolitana Nord. A hores d’ara, és el virus que més circula ara mateix per sobre del rinovirus, el virus respiratori sincicial i el SARS-CoV-2, i s’espera que el pic epidèmic arribi després de les festes de Nadal”.

En el cas de la COVID-19, s’han administrat 19.334 vacunes a la ciutat, el que representa una cobertura del 60 per cent en majors de 60 anys i del 80 per cent en majors de 80. Segons el Departament, vacunar-se amb la quarta dosi, la segona de record, continua sent determinant per prevenir complicacions greus, sobretot entre els més fràgils. A hores d’ara, el 78 per cent dels ingressos són de persones majors de 60 anys.