Skip to main content

Actualitat

L'Encierro de la Paloma aplega totes les mirades

  • Toni Salvador

Santa Coloma torna a ser al focus dels mitjans. En aquesta ocasió, afortunadament, ha sigut gràcies a l'insòlit Encierro de la Paloma, una reinterpretació popular de la cultura taurina que fuig del maltractament animal, tot i que no pas de l'humà. La jornada va resultar un èxit de participació amb gairebé un centenar de persones que s'aplegaren per gaudir de la "no centenària tradició" malgrat la pluja intermitent.

El Periódico i l'Agència EFE, entre d'altres, van centrar les seves mirades en l'esdeveniment, sumant més expectació a la ja de per si especial edició: l'organització reprenia l'Encierro després de dos anys d'interrupció per la pandèmia per, a més, celebrar-ne el 10è aniversari.

Les colomes van engegar el seu seguici al migdia des de l'Ajuntament en direcció al Mas Fonollar, en el qual els participants van gaudir del colofó final de la festa amb un vermut musical. El final de l’esdeveniment va ser amenitzat per SantaColoman a mode d’speaker, i el fil musical el van posar els grups El Toni, ElPako i El Aitor i Martin Bit, acompanyant la barra de la cooperativa Capfoguer.

L'única aturada del seguici va estar a la cruïlla entre el carrer Major i el carrer Santa Coloma. Al so de la música dels Laietans de Gramenet es va descobrir l’esperat homenatge a Sergi Más, el qual es va dur a terme mitjançant un bateig de la localització com a "cantonada Sergio Más Navarro", en honor al fotògraf colomenc recentment traspassat.

Fotografia: Sergi Bernal