Skip to main content

Actualitat

El Nadal solidari de la ciutat dona el tret de sortida aquesta nit

  • Toni Salvador

Santa Coloma de Gramenet es bolca en el seu esperit solidari aquest Nadal. Avui, l'Ajuntament llança un any més la campanya de recollida de joguines "Santa Coloma solidària, també al Nadal" per donar suport a les famílies en situació de vulnerabilitat.

L'Ajuntament i les diferents entitats i comerços de la ciutat han preparat un seguit d'actes en el marc d'aquesta campanya, coneguda com la Nit Solidària, que es farà a set establiments d'oci nocturn. A partir de les 22:30 hores d'avui dia 15 i fins al dissabte 17, es recolliran joguines, les quals han de ser noves, sense embolicar, no sexistes, no bèl·liques i que fomentin el joc cooperatiu.

Els locals on es poden fer les donacions són:

  • El dijous 15, els locals Florens (pg. Jaume Gordi, 6), Joco (av. Pallaresa, 96) i Don Martín (c.Josep Anselm Clavé, 1).
  • El divendres 16, els locals Yesterday (c. Major, 24) i Línea Uno (c. Sant Josep, 48)
  • Finalment, el dissabte 17 els locals Times Casanovas (c. Rafael de Casanovas, 3) i Don Martín Plaza (pl. de la Vila, 2)

Tret de sortida al Nadal solidari

La Nit Solidària, doncs, serà l'inici del Nadal solidari de la ciutat. Una altra acció amb la col·laboració del consistori és la 6a edició de la iniciativa "Una carta, un somriure", un projecte entre l'Ajuntament, el Centre Obert Rialles i l'associació Una carta, un somriure, amb la finalitat de fer arribar al major nombre possible de menors en risc d'exclusió social la joguina o regal que desitja.

Altres entitats, com és el cas de les esportives, també s'han afegit al Nadal solidari de la ciutat. És el cas del Territori Bàsquet Colomenc (TBC), el qual organitza un gran esdeveniment basquetbolístic el 24 de desembre en forma d'All-Star colomenc, en el qual farà una recollida de joguines en col·laboració amb la Creu Roja del Barcelonès Nord.

Un altre club de Santa Coloma que utilitzarà la seva repercussió en l'àmbit solidari és el Club Patí Nano. El 18 de desembre, organitza un festival on recolliran productes alimentaris o de cura amb l'objectiu d'ajudar a famílies amb necessitats primàries a passar un millor Nadal. El CPN també col·labora amb la Creu Roja del Barcelonès Nord.