Skip to main content

Actualitat

Swen Schmitz pintarà la fauna del riu en un mural de 400 metres

  • Josep M. Roca

Aquest diumenge s’ha començat a pintar un mural de 400 metres que anirà, dins el Parc Fluvial del Besòs, des del pont de la B-20 fins passat el pont vell. La temàtica és la fauna del riu Besòs, ja que un cop acabat es convertirà en un EcoAula Visual. Aquest mural s’emmarca dins el Projecte Refugi de Biodiversitat que

L’autor, l’ilerdenc Swen Schmitz Coll va dibuixar el primer del quasi centenar d’espècies –aus i rèptils- que poblen la llera del Besòs, i calcula que trigarà prop de dos mesos en acabar l’extens mural. L'alcaldessa Núria Parlon ha estat a la primera jornada de la pintura i ha reafermt l'aposta i el compromís de la ciutat amb la protecció de la biodiversitat i el desenvolupament sostenible.

A la paret emprada per fer el mural (també es pintarà l’entrada de la Pallaresa que té diferents nivells) es conseguirà una composició espectacular que permetrà als qui passegin reconèixer els espècimens que pugui veure en directe.

Quan l’Aula Visual estigui acabada es podran identificar, mitjançant una guia didàctica, totes les espècies de plantes i animals que formen part de la Biodiversitat del riu.