Skip to main content

Actualitat

Per fi s’instal·len els nous parquímetres per pagar la zona blava

  • Josep M. Roca

A partir de demà, i durant el cap de setmana llar –dilluns es festa-, es canviaran a la ciutat els 25 parquímetres obsolets que, des de fa més de trenta anys, donaven servei a les zones blaves, sense opció, per exemple de poder pagar amb targeta.

L’activació es farà el dimarts dia 7, quan la ciutadania torni a la feina. La zona blñava funciona de les 9 del matí a les 2 de la tarda, i de les 4 a les vuit del vespre. Per això, divendres i dissabte, la zona blava no estarà operativa.

Els nous parquímetres permetran –per això el canvi demanat fa anys- una utilització òptima, senzilla i eficaç per a la ciutadania, així com permetran millores en la gestió dels recursos municipals.

Es tacta d’una màquina d’acer inoxidable amb múltiples ancoratges antivandàlics que disposa d’una pantalla tàctil a colors i un potent microprocessador que els usuaris una navegació adaptada a les noves tecnologies, més intuïtiva, més senzilla i més ràpida. Es podrà fer el pagament pels diferents mitjans: en efectiu, en targeta o amb l’app metropolitana i, a més, s’incorporarà la novetat de pagament amb contacless i moneder electrònic. Ja no caldrà portar xavalla al damunt o anar a buscar canvi al bar més pròxim.

Amb els nous parquímetres es podran dur a terme diferents estudis i el seguiment en temps real, això permetrà tenir dades actualitzades per tal de prendre les decisions oportunes respecte a la mobilitat, segons les necessitats de la ciutat.

Eficiència energètica i control mediambiental

Els nous parquímetres tindran integrats panells solars que garantiran la seva autonomia funcional i la utilització d’energies renovables, assegurant una utilització més eficaç dels recursos energètics disponibles.

També contribuiran a la millora de la qualitat de l’aire, ja que incorporaran el reconeixement del distintiu ambiental de la DGT assignat a cada vehicle i un parell comptaran amb sensors de contaminació i mediambientals per mesurar la qualitat  de l’aire i de l’acústica.