Skip to main content

Actualitat

Es manté un alt risc de contagi i hi ha 13 ingressats a l'hospital

  • Xavi Chica

Santa Coloma continua registrant dades que apunten a un alt risc de contagi per coronavirus. Només en les últimes dues setmanes s'han registrat 367 positius a la nostra ciutat mitjançant PCR, segons dades facilitades pel grup d'investigació Biocom-SC de la UPC i el portal de dades de la Generalitat. La majoria d'aquests casos es donen en els Centres d'Atenció Primària (CAP) i no necessiten hospitalització, tan sols aïllament a casa.

En els últims dies també ha crescut el nombre de persones ingressades per Covid-19 a l'Esperit Sant: el 6 d'agost a primera hora de la tarda hi havia 13 pacients ingressats al centre hospitalari colomenc. Algun d'aquests pacients fins i tot ha hagut de ser derivat a l'UCI. El degoteig de casos va a l'alça i la taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és ara mateix de 1,50 (l'epidèmia creix si la xifra és superior a 1).

La situació ha encès les alarmes entre el personal sanitari de l'hospital, que dimecres va mantenir una reunió amb la direcció per acordar mesures urgents davant els rebrots. En primer lloc sol·liciten que es faci una PCR a tot el personal sanitari de centre, així com als pacients que s'han de sotmetre a una operació. També reclamen augmentar la plantilla a l'agost per pal·liar l'absència de professionals que estan de vacances. I finalment, aïllar completament en una planta als contagiats amb Covid de la resta de pacients.