Skip to main content

Actualitat

Reciclatge a les obres que s'estan fent al passeig Salzereda

  • Albert Gracia

A les obres de renovació del Passeig de la Salzereda, entre Pompeu Fabra i Jacint Verdaguer, s’està portant a terme un important treball de recuperació de material per afavorir la sostenibilitat. Es tracta d’uns 5.000 m3 de les demolicions del passeig que s’han traslladat al solar situat davant de la fàbrica Cacaolat. Aquest material de rebuig s’ha convertit en balast i grava que s’han reutilitzat en la mateixa obra.

Els principals objectius d’aquesta iniciativa sostenible és no portar aquest material de rebuig a l’abocador i no haver de traslladar balast i grava cap a aquestes obres des d’altres punts allunyats. Cal recordar que hores d’ara s’està realitzant la tercera fase de les quatre que consten en el projecte de renovació de la Salzareda, que afecta la part de la zona central amb l'enderroc de les grans i velles jardineres en desús i amb els treballs de cablejat dels serveis i el drenatge d’aquest espai.

Les obres es desenvolupen segons el calendari previst inicialment malgrat l'atur temporal en els treballs que es va haver de dur a terme a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Tot hauria d’estar enllestit la propera primavera.