Skip to main content

Actualitat

Una quinzena de locals buits estan sent reconvertits en pisos

  • Xavi Chica

L’Ajuntament ha iniciat el procés de reconversió de 15 locals municipals que porten temps buits per la crisi econòmica i pel canvi en els hàbits de consum de la ciutadania i donar-li un ús, en aquest cas habitacional, per acollir temporalment famílies en situació de vulnerabilitat derivades pels Serveis Socials.

Són 15 locals ubicats als carrers Cabrera, Còrdova i Sardana de Santa Coloma, i que estan sent adaptats per poder entrar a viure. Tots ells disposaran de cuina, lavabo i un equipament mínim amb electrodomèstics. En funció del seu tamany es dividiran en habitatges d’una, dues o tres habitacions. Un cop acabada l’obra, l’Ajuntament tramitarà la documentació necessària perquè es pugui entrar a viure amb la cèdula d’habitabilitat corresponent.

Està previst que almenys el primer local estigui diponible abans de l’estiu perquè una família hi pugui entrar a viure, i la resta de nous habitatges estaran llestos una mica més endavant.

L’Ajuntament està treballant a més en un procés d’identificació de possibles nous locals municipals que puguin reconvertir-se en habitatges en el futur.

Aquest projecte està sent impulsat des de la regidoria d’Habitatge i compta amb una inversió de 900.000 euros, quantitat que en gran mesures prové del romanent que va sobrar en el pla d’habitatges per a millenials.