Skip to main content

Actualitat

Avui ha començat l'enderroc de l'antic local de La Colmena

  • Xavi Chica

Avui ha començat l'enderrocament de l'antic local de la cooperativa La Colmena, a la Plaça de Vila, l'interior del qual ha estat declarat en estat ruïnós i això obliga a tirar-lo a terra mitjançant decret d'urgència. Avui els operaris ja estaven treballant dins del local afectat pel PERI Santa Coloma Vella II. 

L’Ajuntament vol desencallar el projecte del PERI a la plaça de la Vila i ha fet arribar als propietaris i implicats, i també a la Plataforma en Defensa del Centre de la Vila, una proposta que, considera, podria ser acceptada per les parts. Es tracta de deixar la torre (per malnom, el Pirulí) en l’alçada actual i convertir els espais d’edificació baixa que hi haurà a continuació del bar Nona (números 12 a 14) en edificacions per a ús municipal.

El darrer edifici (número 15) desapareixeria per formar part de la plaça conjuntament amb la zona que quedarà sota la torre i que formarà conjunt, també d’us públic, amb la continuació del passeig de Jaume Gordi. Això comportarà la desaparició del carrer de Josep Pedragosa i Banús.

En els edificis afectats d’aquest carrer s’hi construiran edificis de quatre plantes dedicats a habitatges socials, a més de les permutes corresponents amb propietaris.

El fons Oak Tree trauria rèdit perquè l’edificabilitat que perdrà a la torre, que havia de tenir entre 13 i 16 plantes, es traslladarà a un altre solar municipal de la ciutat que estaria classificat d’equipament. El consistori permetrà que tècnics d’altres partits i de la Plataforma supervisin l’equitat econòmica de la permuta.