Skip to main content

Política

La seguretat en l'àmbit local, prioritat del Govern Alternatiu

  • Marina Tovar

La jornada del Govern Alternatiu de Catalunya, celebrada ahir a Santa Coloma, va servir per fer balanç del treball fet en els últims anys i parlar dels reptes i la projecció del govern durant aquest 2024. La portaveu Alícia Romero va comparèixer al Centre de Formació Marie Curie davant dels mitjans per posar èmfasi en els pròxims àmbits de treball del govern alternatiu: l'educació, la sequera, l'habitatge i la seguretat. 

Durant el dia 11, el govern va celebrar diverses sessions de treball per tractar els temes de més preocupacions. A la tarda, es van organitzar dues xerrades amb experts sobre dos d'aquests, la sequera i les infraestructures d'aigua, i les problemàtiques més importants de seguretat, sobretot en l'àmbit local.  

A més de parlar sobre el futur, la portaveu va valorar molt positivament el treball fet des de 2021 fins ara. Remarcant les 10 sessions fetes pels territoris catalans, més de 50 reunions, els 112 acords assolits, les 10 proposicions de llei i les milers de reunions de Salvador Illa i el govern amb associacions i ajuntaments. 

Voluntat de ser útils pels municipis

En les preguntes posteriors a la roda de premsa, Alícia Romero va remarcar la voluntat del PSC de ser un partit amb una "cultura política útil", bolcat sobretot en els municipis. Al mateix temps, va acusar a Junts per Cat de deixar que l'independentisme frenés aquesta voluntat de ser d'utilitat. 

Es va interrogar a la portaveu del Govern Alternatiu sobre els decrets aprovats en el parlament, dels quals es mostra molt satisfeta, i sobre el vot en contra de Podemos al decret de Yolanda Díaz. Romero ha criticat que "no s'han de barrejar les coses, si un decret és bo s'ha de prioritzar per davant de les rivalitats entre partits".