Skip to main content

Política

Batalla política en el primer ple ordinari del nou curs polític

  • Toni Salvador

La batalla política entre els grups pertanyents a la nova cambra municipal s’apodera de la primera sessió del curs polític. Les mesures aprovades en termes de neteja, escoles i patrimoni van quedar opacades per les mocions presentades pels partits sobre l’Orgull LGTBI -per part de Vox- i el cas de l’expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales -per part d’ERC-, les quals van captar la major part del temps de la sessió.

El passat dimarts 26 de setembre, el ple de l’Ajuntament de Santa Coloma va celebrar el primer ple del curs polític 2023-2024. Un dels punts principals va ser la cessió dels terrenys de l’Institut Escola Lluís Millet a la Generalitat de Catalunya -que és qui té les competències- per a l’ampliació del centre, el qual va comptar amb el suport de tots els grups. Una altra qüestió va ser la darrera pròrroga del contracte de neteja per a l’any 2024, que va comptar amb l’abstenció de Vox i PP, i també amb la d’ERC, on el portaveu adjunt republicà, Sam Núñez, va instar a fer “passos ferms” en la redacció i licitació del següent contracte.

Finalment, un altre dels punts centrals de la sessió va recaure en l’aprovació inicial del ‘Pla de Patrimoni’ dedicat a la protecció i conservació de 133 béns i elements del paisatge de la ciutat. La mesura va comptar amb el suport de PP i ERC, tot i que Vox va tirar-se enrere en l’últim moment i va abstenir-se per la, textualment, “coletilla de la perspectiva de gènere” inclosa en la descripció del punt.

En conclusió, l’eix principal del ple, les votacions i ratificacions dels decrets d’alcaldia, van completar-se en menys d’un terç de la sessió sense gairebé interpel·lacions entre regidors, mentre que les mocions presentades pels grups van ocupar la resta de la tarda del dimarts.