Skip to main content

Política

La participació ciutadana inicia el nou curs polític a la ciutat

  • Toni Salvador

L'arribada de setembre marca l'arribada del nou curs polític a les institucions, i l'Ajuntament de Santa Coloma no n'és una excepció. La nova conformació del ple, que ha tingut l'estiu per acomodar-se als es- cons de la sala de plens, començarà a tenir els seus efectes polítics a partir del 26 de setembre, data del primer ple ordinari del curs 23-24.

El PSC, guanyador absolut de les eleccions on va revalidar el seu control de l’executiu local, iniciarà la seva acció de govern amb l'obertura del Pla d’Acció Local (PAM) a les propostes dels ciutadans, com ja ha fet en anteriors inicis de legislatura i com va explicar que faria durant la campanya. A la creació d'aquest full de ruta, se sumen les grans propostes socialistes, la majoria de les quals tenen origen en la darrera legislatura com és el cas del Centre de la Vila o el parc de Can Zam, que hauran de començar a veure la llum.

Finalment, la nova conjuntura política que apunta a una nova Presidència del Govern central socialista, mantenen vius plans com el poliesportiu de Can Zam o la cobertura de la B-20, anunciats mitjançant la visita dels ministres de les respectives carteres d'Esports i Transports, a la ciutat. Un altre partit que rebrà l'efecte del debat d'investidura és ERC, grup el qual lidera al Congrés el portaveu i cap de llista de Santa Coloma, Gabriel Rufián. Els republicans tenen la clau per una presidència en la qual no hi ha res decidit i que, en cas d'assolir un acord, patirà estira i arronses durant la legislatura que de segur dificultaran la simultaneïtat de Rufián als càrrecs. Caldrà veure quin serà l'esdevenir del grup, tot i que el seu líder ha reiterat nombroses vegades que no deixarà Santa Coloma en cap cas, però ja va faltar al primer ple ordinari.

Pel que fa als partits de dreta, Dimas Gragera i Salva Tovar, de Ciutadans, hauran de compaginar la seva nova tasca al govern municipal alhora que tracten de fer sobreviure el seu partit d’una tendència a la desaparició cada cop més fulgurant. I amb la desaparició dels taronges de l’oposició, el líder del PP, Miguel Jurado, es postula com a líder d’aquest espai polític, a més, amb un modus operandi amb molt de rèdit a ciutats properes com Badalona. Finalment, el paper de Vox resta a l’expectativa, ja que és la primera vegada que obtenen representació a la ciutat i, a més, cap dels seus dos regidors van participar al darrer ple. A on sí apunten és a la confrontació directa, sobretot provinent de l’exterior i d’ERC.

Foto: Procés participatiu del PAM en la darrera legislatura.