Skip to main content

Política

Molta igualtat a les eleccions sindicals dins del consistori

  • Josep M. Roca

839 electors estaven censats i podien votar a les eleccions sindicals del consistori colomenc que es van celebrar l'11 de maig. La participació en els comicis va superar el setanta per cent dels convocats, amb una participació que supera anteriors votacions.

En aquesta convocatòria s'atorgaven 26 delegats en total, 17 compondran la Junta de Personal (JP) configurada pels funcionaris, i 9 el comitè d'empresa (CM) que componen els empleats laborals especialistes, d'una banda, i els tècnics i administratius de l'altra. El nombre de delegats ha crescut en ser més gran el nombre de treballadors del consistori.

A les tres taules, el guanyador de la votació ha estat CCOO, encara que amb uns percentatges de delegats allunyats d'una possible majoria. El resultat final ha estat: CC.OO (7 delegats - 4 JP i 3 CE); EPA (6 - 3 i 3), UGT (4 - 2 i 2), CGT (4 -3 i 1), CSIF (3 (3 i 0) i PLCM (2 - 2 i 0). Amb aquests resultats, el guanyador, per escàs marge efectiu, és CCOO a qui, tret de sorpreses correspondrà la presidència dels dos organismes.

Tot i això, les possibles aliances poden fer que les diferents polítiques internes a l'hora de negociar amb el consistori derivin en funció dels interessos de cadascú.

L'augment de votants, ha crescut el nombre de delegats, especialment a la Junta de Personal perquè la majoria dels treballadors que es contracten per a les places que sorgeixen a les diferents àrees ja entren sent funcionari. Mentre que els laborals són cada cop menys.