Skip to main content

Política

El Ple municipal va aprovar els càrrecs i els sous dels regidors

  • Josep M. Roca

El Ple Municipal extraordinari celebrat aquest dilluns 15 de juliol, va oficialitzar el nou cartipàs municipal en quant va a les competències i càrrecs dels regidors i regidores del consistori colomenc. Alhora, va aprovar les consignacions salarials que corresponen a cada regidor, cobrin finalment o no la quantitat designada per renúncia expressa en escollir un altra sou de l’administració.

Amb tot, el tinent d’alcaldessa Esteve Serrano, portaveu del govern, va recordar que les xifres que cobren els regidors són un 8 per cent més baixes que les que hi havia l’any 2007, sense afegir-hi la inflació.

A Santa Coloma, l’alcalde o alcaldessa cobrarà 58.544,25 euros bruts anuals per la dedicació completa.

Els set tinents d’alcaldessa percebran 51.041,70 euros bruts anuals, tots ells a dedicació completa.

Els nou regidors ponents tindran una retribució de 37.193,55 euros bruts anuals, llevat el regidor de Via Pública que cobrarà 35.33,87 euros anuals bruts perquè la seva dedicació serà del 90 per cent.

L’oposició tindrà regidors amb sou

Els tres grups de l’oposició tindran un topall màxim de despesa per a destinar-lo a regidors o personal eventual  de suport al grup (assessors).

En el cas de Ciutadans, amb quatre regidors, la quantitat s’ha xifrat en 109.193,55 euros anuals, mentre que En Comú Podem i Esquerra Republicana, amb tres regidors cadascun, tindran un topall de 82.193,66 euros per grup.

De moment, segons l’acord de l’oposició amb el govern, dos regidors (el comú Jesús Sanchez, i el republicà Sam Núñez) tindran dedicació total i el sou d’un regidor ponent. Amb ells, s’arriba als 18 càrrecs electes que, com a màxim, poden tenir dedicació completa al nostre Ajuntament segons la llei.

Alguns regidors i regidores tindran dedicacions parcials diverses (del 30 al 90 per cent) i altres cobraran com a diputats provincials, com Salvador Tovar i Jonatan Forners. Fins i tot l’alcaldessa, també diputada provincial, haurà de decidir quin sou cobra.

En quan fa referència als Grups Municipals, tots ells tindran, a més, una aportació anual  fixa de 2.125 euros i una altra variable de 2.563 euros per cada regidor. En total, el PSC rebrà 45.696 euros; Ciutadans, 12.377; i els Comuns i els Republicans 9.814 euros cadascun.

El Ple ordinari del 22 de juliol aprovarà els càrrecs de confiança i la nova estructura municipal

Per qüestions tècniques, el nou organigrama municipal, completat amb els càrrecs directius i de confiança, no s’aprovarà fins el ple ordinari que aquest mes se celebrarà el dilluns 22 de juliol.

Entre altres, es crearà el càrrec de gerent de l’Ajuntament, fet pel qual s’obrirà el corresponent concurs. Tot i que es tracta d’un càrrec de designació directa, el candidat (Fernando Hernández Baena) haurà d’acreditar els mèrits per ser-ho. Això farà que la seva incorporació efectiva al consistori no sigui possible fins al setembre.