Skip to main content

Política

Deu candidatures aspiren a fer-se amb l’alcaldia aquest 26-M

  • Xavi Chica

Un total de deu candidatures aspiren a fer-se amb l’alcaldia colomenca aquest 26 de maig, una alcaldia que porta en mans dels socialistes des de fa gairebé tres dècades (1991). Només aquesta última dada ja converteix el PSC de Núria Parlon en favorit per aquest diumenge. A més, les eleccions generals del 28 d’abril han deixat molt bon sabor de boca a les files socialistes, que ja no només aspiren a revalidar la majoria absoluta, sinó fins i tot a reforçar-la amb algun edil més dels 14 que ja atresoren.

La resta de partits, però, no han llançat en cap moment la tovallola en la cursa per l’alcaldia. Especialment tres, SOM Gramenet, Ciutadans i En Comú Podem Santa Coloma, somien ser l’ombra del PSC i donar la campanada. Tots tres proposen models de ciutats alternatius incidint en les grans diferències que els separen dels socialistes, des del PERI fins a Can Zam, la gestió de Gramepark, la seguretat ciutadana o quins motors han de dinamitzar l’economia local. Totes aquestes qüestions i altres més els han servit fins ara per marcar perfil propi. Diumenge se sabrà si han estat suficients per desbancar al socialisme.

Per l’esquerra també ve circulant ERC a una velocitat que sembla suficient per entrar de ple en el plenari aquest 26 de maig. Junts per Catalunya Santa Coloma necessita duplicar els resultats de les passades eleccions generals si vol fer-ho.

Diumenge també coneixerem la capacitat de resistència del PP a nivell local, l’abast de l’efecte VOX a Santa Coloma, i quants partidaris reuneixen el Partit Comunista i Convergents