Skip to main content

Política

Quinze dies més de campanya, ara en clau municipal i europea

  • Xavi Chica

La mitjanit del 9 al 10 de maig es va obrir la segona campanya electoral seguida a Santa Coloma, que aquesta vegada serà en clau molt més local, sense oblidar que els colomencs, a més d'escollir a la seva alcaldessa o alcalde el proper dia 26 de maig, també tenen veu en la confecció del proper Europarlament.

El PSC va donar ahir el tret de sortida a la campanya a les nou de la nit amb un multitudinari acte al pavelló de La Bastida, on l'alcaldessa, Núria Parlon, va repassar l'acció del seu govern en els últims anys i va demanar que se li renovés la confiança per seguir millorant Santa Coloma. Els socialistes també faran un acte el matí del diumenge 19 al parc fluvial del riu Besòs i tancaran campanya a la Plaça del Rellotge el dia 24 a la tarda.

SOM Gramenet iniciarà la seva campanya a Singuerlín, a la plaça Sagrada Família, aquest diumenge 12 de maig al migdia amb parlaments de diversos veïns i veïnes i un vermut amb música i art urbà. L'acte central de la candidatura d'esquerres serà el dissabte 18 en els jardins de Can Sisteré (18h) amb activitats infantils, parlaments, concerts amb artistes locals i un sopar a la fresca. L'acte final de SOM serà el dia 24.

Ciutadans va obrir ahir a la nit la campanya penjant els cartells electorals a la manera antiga però també digitalment ia les xarxes socials. El partit encapçalat per Dimas Gragera aposta fortament en el seu programa pel concepte d'Smart City i les noves tecnologies. Ciutadans proposarà, cada tarda de campanya, fer un cafè amb el seu candidat en els diferents estands informatius del partit. Aquest diumenge 12 també organitza una xocolatada a Can Franquesa.

En Comú Podem Santa Coloma va rebre ahir a la tarda la visita de Jaume Asens, escollit recentment com a diputat al Congrés, qui es va donar un passeig pel barri del Fondo. L'objectiu d'aquesta campanya dels comuns és aconseguir portar al consistori "l'onada de canvi que es respira a la ciutat després de tants i tants anys d'immobilisme".

El PP de Santa Coloma no ha anunciat encara cap acte per a la campanya, però sí un dels seus lemes: "Santako és Espanya". El candidat popular a l'alcaldia, David Zambrana, assenyala que "Santako ja no representa només a les esquerres, atès que la seva popularitat l'ha assentat en l'imaginari col·lectiu de la ciutat. Davant d'Núria Parlon, que dóna suport als indults als polítics presos, hi ha el Partit Popular que defensa la lleialtat dels colomencs al projecte comú de tots els espanyols ", assegura.

Esquerra Republicana ho té tot a punt per el seu acte central de campanya, que serà el diumenge 19 de maig a les 19h a la Rambla amb la presència del seu candidat Sam Núñez i de Joan Tardà, fins ara diputat al Congrés. 

Junts x Catalunya Santa Coloma repartirà aquests propers dies més de 1.000 condons adreçats al jovent de Santa Coloma, tant en els seus carpes informatives de la campanya com en diversos locals d'oci nocturn de la ciutat. 

Fotografia: Andreu Fernàndez.