Skip to main content

Política

La regidora Raquel Cuesta deixa Comuns i queda "no adscrita"

  • Josep M. Roca

La regidora d’En Comú Podem Raquel Cuesta ha decidit abandonar el grup municipal. Els tràmits van ser portats a terme dilluns passat i seran efectius en el proper Ple municipal de juny. Com a número 4 en la llista, Cuesta va accedir al càrrec el 28 juny de 2021 en substitució de Jonathan Fornés, cap de llista a les passades eleccions.

Encara no ha passat un any i la crisi que va ocasionar el seu ingrés al consistori ha acabat determinant la seva sortida. El conflicte dins del partit entre Fornés i Carlos Rosales, que va derivar en un judici que a hores d’ara espera sentència, ha patit una revifada. Rosales –el presumpte agredit-, que fins fa uns dies estava contractat com a tècnic de confiança del seu grup, ha sigut despatxat, el qual ha provocat que Cuesta hagi pres la decisió d’abandonar el grup.

El grup d’En Comú Podem a l’ajuntament de Santa Coloma quedarà integrat per dos regidors: Jesús Sánchez, l’únic que es manté des del principi, i Clari Organvídez.

Raquel Cuesta –que pertany a la formació PSUC Viu- passarà a ser regidora no adscrita i se li aplicaran les normes de la llei del transfuguisme. No podrà millorar el seu sou (en el seu cas cobrava només les dietes, segons informacions internes del consistori; el que cobren els regidors és públic) ni disposarà necessàriament d’un espai propi, tot i que tindrà dret a tenir un lloc on atendre la ciutadania i deixar els seus papers. Cuesta també podrà disposar del suport de secretàries municipals per atendre les persones que s’hi vulguin adreçar i les trucades que se li facin.

En els Plens municipals podrà parlar sempre que demani la paraula per fixar el seu vot, que ja no estarà comprès dintre de cap grup. Aquest és el primer cop que una regidora provoca una situació similar en el consistori colomenc.

 

Foto: Clari Organvídez i Raquel cuesta a la Sala de Plens.