Skip to main content

Política

Ple absolut en la posada en escena de Sam Núñez (ERC)

  • Xavi Chica

Ple absolut a la sala d’actes del Museu Torre Balldovina, amb l’assistència de prop de 300 persones, la majoria de Santa Coloma, per veure ahir divendres la posada en escena del candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals, Sam Núñez. L’acte va comptar amb les intervencions del diputat colomenc Gabriel Rufián (qui ahir celebrava el seu aniversari, va fer 37 anys) i de Noemi Egea (Jovent Gramenet). L’acte de presentació té lloc a falta de menys de quatre mesos per a unes eleccions que ERC confia que siguin cabdals a Santa Coloma i que els doni representació en el plenari.

Sam Núñez va explicar algunes de les línies mestres del projecte d’ERC Gramenet per a Santa Coloma, amb tres eixos principals: “educació, cultura i sostenibilitat”. El candidat republicà, que va recordar que ell és “un xarnego de Singuerlín” i que va emocionar-se en recordar els seus orígens, va posar l’accent en treballar perquè el municipi generi oportunitats, tant d’ocupació com d’accés a l’habitatge, perquè el jovent colomenc no hagi de marxar fora de la ciutat, i va posar l’horitzó en el 2040 per crear una nova Santa Coloma més sostenible i on la vida torni als carrers. 

Després va arribar el torn de Gabriel Rufián, que amb el seu estil emfàtic, sense pèls a la llengua, va copsar l’atenció de tots els assistents. Va dir que la manifestació de demà a Madrid l’han convocada “els tres jinetes del apocalipsis facha” i en al·lusió a Partit Popular, Ciutadans i VOX va dir que són el “fascista azul, el fascista naranja y el fascista verde”, ficant els tres partits en el mateix sac. Rufián va avançar que vénen temps durs, però que cal resistir i tenir esperança. “Fem que la presó que pateix Oriol Junqueras i la resta de presos polítics pagui la pena”.