Skip to main content

Política

Es farà un homenatge institucional a Celestí Boada el dilluns dia 18

  • Xavi Chica

Aquest proper dilluns 18 d'octubre a la tarda l'Ajuntament de Santa Coloma farà un homenatge institucional a la figura de l'alcalde republicà Celestí Boada, assassinat per les tropes franquistes el 18 d'octubre de 1939 al Camp de la Bota de Sant Adrià de Besòs. L'acte institucional començarà a les 18 hores. 

L'acte consistirà en una visita al monument de Celestí Boada, a la Rambla del Fondo, zona que ha estat netejada i pintada i s'ha recol·locat la placa en honor seu perquè tingui millor visibilitat. També es podrà observar una nova placa al costat del monument amb un codi QR on es podrà accedir a detalls de la vida i història de l'exalcalde. 

En aquest acte intervindrà l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, qui donàr la benvinguda i tindrà unes paraules de reconeixement a la figura de Boada. 

D'altra banda, i dins del programa de jornades de la memòria històrica, ERC Gramenet impulsarà la primera edició dels premis Celestí Boada, guardons que es lliuraran el proper 4 de novembre i que premiaran una persona de Santa Coloma, una altra de Catalunya i una entitat, preferentment de la ciutat, que hagin ostentat valors republicans en la seva trajectòria. Avui es presentaran aquests premis a les 19.30h al Carrer Major número 9, davant el que va ser casa seva.