Skip to main content

Política

La Plataforma veu insuficient el projecte per a Can Zam

  • Xavi Chica

La Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam va presentar a inicis del mes de juliol un llistat d'al·legacions al recent projecte acordat per al parc per part del govern municipal i els partits a l'oposició. Aquestes al·legacions, expliquen des de la Plataforma, "van en consonància amb les reivindicacions que s'han fet des de fa més de 40 anys per reclamar el parc verd i frondós", i han estat ratificades per diverses entitats de la ciutat.

Segons la plataforma, el nou projecte "és francament insuficient tant en la superfície afectada com pel volum de les actuacions que s'han presentat". Afegeixen que en aquest projecte "només es parla de l'espai avui destinat únicament a la celebració de macroesdeveniments. Es redueix la superfície en la qual es vol actuar quan s'hauria de parlar del parc en el seu conjunt", sosté.

Algunes de les al·legacions denuncien, per exemple, el fet que la clariana polivalent projectada "consolida l'ús res polivalent per a espectacles musicals de gran format" o "els efectes perversos i indesitjables de l'obertura del vial Anselm de Riu, trencant la unitat del parc".

L'Ajuntament, consultat per aquest mitjà, ha informat que la seva intenció és respectar els acords a què es va arribar amb els partits de l'oposició dins de l'anomenat Pacte de Ciutat per a la reconstrucció de Santa Coloma, i que per tant aquestes al·legacions, en principi, no seran admeses.