Skip to main content

Política

Signat el conveni d'Agenda Urbana sense Núria Parlon

  • Xavi Chica

Aquest matí s'acaba de signar el Conveni pel Desenvolupament de l’Agenda Urbana 2030 a la Delegació del Gobierno a Catalunya, el primer acte institucional a Catalunya de la nova ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Raquel Sánchez. L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, no ha pogut estar present en la signatura d'aquest conveni a causa de la recent mort del regidor socialista Pedro Cano, i que ha obligat a canviar la seva agenda d'avui dilluns. 

Aquest conveni posa de manifest la importància de la gestió municipal en la propera dècada, més en l'escenari post pandèmia que vindrà. La ministra Raquel Sánchez ha destacat que les ciutats han de garantir "la igualtat de gènere, han de potenciar el verd per lluitar contra el canvi climàtic i han de ser artífexs de la transformació de la societat, no només garantint les necessitats bàsiques de les persones sinó ajudant a fer realitat els projectes de realització personal de la gent". 

L'Agenda Urbana Espanyola, presa en consideració pel Consell de Ministres el 22 de febrer de 2019, és el full de ruta que marcarà l'estratègia i les accions a dur a terme fins al 2030, per fer dels nostres pobles i ciutats àmbits de convivència amables, acollidors, saludables i conscienciats. Constitueix un veritable "menú a la carta" perquè tots els actors, públics i privats, que intervenen en les ciutats i que busquen un desenvolupament equitatiu, just i sostenible des dels seus diferents camps d'actuació, puguin elaborar els seus propis Plans d'Acció.