Skip to main content

Política

Mor el regidor i polifacètic colomenc Pedro Luis Cano

  • Josep M. Roca

El regidor de Promoció de Ciutat, Comerç i Turisme, Pedro Luis Cano Moreno, ha mort aquest matí de diumenge als 66 anys a causa de les complicacions de la Covid-19. Pedro Cano havia ingressat fa algunes setmanes a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Germans Tries i Pujol (Can Ruti) de Badalona a causa de la infecció del coronavirus.

Pedro Cano va néixer a Jaén el 5 de febrer de 1955. Amb 9 anys va arribar amb la seva família a Santa Coloma, instal·lant-se en el barri de Singuerlín, on era un personatge del barri per les seves activitats, veïnatge i compromís amb entitats, especialment el CF Singuerlín.

Va ser el primer president del Gremi d’Hostaleria de Santa Coloma, d’aquí que encaminés les seves passes polítiques cap al comerç des que fou escollit regidor al juny de 2015. En les darreres eleccions municipals, va revalidar el seu acta de regidor com a tretzè en la llista del Partit Socialista (PSC).

A nivell particular va tenir molts oficis, entre ells la conducció d'alguns bars, però destacà sobre tot com a cap de producció general de l’empresa Peter Kane Produccions, empresa de serveis especialitzada en espectacles i, sobretot, macrofestivals, des de 1990.

Va ser responsable de personal d’esdeveniments com Dr. Music Festival, Arenal Sound, ViñaRock, Primavera Sound, Cruïlla Festival i Mundo Canibal, tot i que des de que era regidor es dedicava quasi en exclusiva a les seves tasques polítiques.

També va destacar per ser coordinador de logística de les gires per Espanya de grups musicals i cantants com The Rolling Stones, Bruce Springsteen, U2 i molts altres més.

Pedro Luis Cano també tenia inoculats els cucs de la literatura i la gastronomia. Autodidacta, va veure publicar nou llibres, principalment de poesia. Però n’hi ha dos, titulats La Miguelina, que conjuguen l’escriptura amb la gastronomia, les dues passions més personals, i que són una “guia de locals on vostè no entraria si jo no li ho recomanés”, com declara en el mateix títol, ja que són espais on menjar, tapejar i beure a Barcelona i l'AMB, inclosa Santa Coloma, i que eren les seves grans passions sempre que ho fes acompanyat dels seus amics i companys.

A més, va fer passes com actor, dramatitzant alguns dels seus poemes.

Va ser un home integrat al seu barri i la seva ciutat. Va fundar el Centre Cultural Al Andalus i fou membre i president de la Comissió d’afectats per les obres del II Cinturó al seu pas pel barri, a principis dels 90.

Les mostres de condol són moltes en tots els comptes de les xarxes on s’ha publicat el seu traspàs, deixant evident que era una persona molt popular i estimada.

El seu partit polític, en especial els líder ciutadans com l’alcaldessa Núria Parlon, la diputada al Parlament Lídia Guinart i el diputat al Parlament i portaveu suplent del PSC a la cambra catalana, Raúl Moreno, han manifestat el seu condol a través de sengles comunicacions.

L’Ajuntament, en fer pública la notícia de la seva mort, ha explicat que informarà properament dels actes que decretarà en el seu homenatge. El seu enterrament serà dimarts vinent al matí.

Fotos: Andreu Fernández