Skip to main content

Esports

Industrias és campió de Catalunya amb polèmica final

  • Josep M. Roca

Un remat d’Adolfo que després de tocar l’esquena del porter Borja s’encaminava cap a porteria va ser rescatat en una acció de molts reflexes pel porter industrial abans de que entrés dins la porteria colomenca. Així ho va veure i xiular l’àrbitre que estava en línia amb la ratlla de gol, tot i que la percepció general era que probablement l’esfèrica havia entrat. El 3-2 en el marcador va quedar inalterat i Industrias va aixecar la seva tercera Copa de Catalunya.

La jugada polèmica del partit va fer enfervorir els comentaristes que feien la transmissió televisiva per Esport3, que no van parar de cantar el gol –que mai va ser-ho- favorable al Barça i que ja feia un parell de minuts estaven reclamant que es produís en una mostra de forofisme intolerable quan el partit el jugaven dos equips catalans

“T’asseguro que aquí hi ha alguna cosa que no sabem nosaltres”. Així va reaccionar Xavi Lorente, el narrador de la final, deixant entreveure sense cap mena de prova que el partit estava preparat per a què el guanyés Industrias. A aquesta primera frase va afegir: “Errada per tenir uns mesos a la nevera a la parella arbitral”, de nou amb to exaltat fent alhora d’acusador, jurat i jutge.

Per acabar, el periodista va expressar la seva disconformitat fent una declaració que semblava més pròpia d’un aficionat del Barça que la d’un comentarista imparcial d’un mitjà de comunicació públic: “M’aixeco per demanar justícia”. A més de Lorente, l’analista tècnic Jordi Garcia també va donar la seva opinió envers la jugada, assegurant que la pilota “entra quasi dos pams”. Una afirmació molt optimista i clarament falsa (per Lorente només era un pam) tenint en compte les imatges que s’han pogut extreure de la jugada i que va oferir la televisió pública.

Una reacció que contrasta amb la haguda l’any passat quan, també en la final de la Copa Catalunya i amb un gol de diferència favorable als blaugrana en el marcador, els industrials van reclamar un penal en l’àrea del Barça en una jugada més que dubtosa i que els col·legiats no van considerar xiular.

Un partit igualat, un marcador favorable a Industrias

Les queixes del Barça no fan que el triomf d’Industrias no sigui just. Els colomencs van dominar sempre en el marcador. Es van avançar amb gol de Bernat Povill en el minut 15 i van mantenir a ratlla als culers que no creaven perill sobre la porteria industrial. Fins i tot van gaudir de dos minuts en superioritat per expulsió de Coelho que Miquel Feixas, amb quatre grans aturades, va impedir que es traduís en gol.

No va ser fins a les acaballes quan va sorgir la figura d’Adolfo Fernández, el futbolista colomenc del Barça, que es va erigir en figura i va estar a punt d’aconseguir deixa sense copa al club on es va formar. Primer empatant a 1 el partit en el minut 36 i desprès fen el 3-2, quan els industrials mitjançant Verdejo –en un doble penal- i Uri Santos havien donat dos gols d’avantaja a l’equip amb dos minuts per jugar-se.

Adolfo va fer el segon quan quedava un minut i seva va ser la jugada polèmica que no va ser considerada gol per criteri dels qui prenen la decisió: els àrbitres.

Bon inici de temporada d’Industrias que divendres té ja el primer compromís de la Lliga contra el campió d’Europa Palma Futsal.

Foto portada: Industriasmedia