Skip to main content

Esports

100 competidors en el 7è Campionat de Lluita de Braços

  • Marina Tovar

La Biblioteca de Singuerlín va acollir el  Campionat Internacional de Lluita de Braços "Francisco Jové Feliu", organitzat pel Club Lluita de Braços de Santa Coloma. Durant tot el dissabte 8 de juliol, un centenar de participants van provar la seva força i destresa en aquest esport. Amb un públic que gairebé omplia tot l'auditori de la biblioteca.

Tot i que hi ha diferents guanyadors segons la categoria, la victòria absoluta entre els competidors masculins va ser pel georgià Betkili Oniani, guanyador de la categoria dels campions en ambdós braços. La campiona absoluta de pesos pesants francesa va guanyar en la categoria femenina, on la colomenca Sonia Miras va quedar segona. La victòria de la categoria infantil mixta va ser per una noia de dotze anys de Cuenca.

Un esport poc conegut

Sonia Miras, que ha sigut 18 cops campiona d'Espanya de lluita de braços i subcampiona d'Europa, explica que poca gent sap que la lluita de braços és un esport. "Molt ho associen a homes borratxos als bars" i afegeix que les dones continuen sent minoritàries a l'esport, "com sol passar en els esports de força", tot i que destaca la participació de noies joves en el torneig.

Representants d'altres països com França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Geòrgia, Kazakhstan o Turquia van venir a competir en el campionat. També comptaven amb molts participants de Catalunya i altres comunitats espanyoles. Entre ells destaca el colomenc Iván Portela, campió d'Europa i subcampió del món. El pròxim campionat de lluita de braços tindrà lloc a Àvila el 19 d'agost, on tindrem des de competicions amateurs a un torneig de campions.

 

Imatges: Carlos Alcívar