Skip to main content

Esports

El 7è campionat de Lluita de Braços es celebra a Singuerlín

  • Dani Mormuz

El pròxim dissabte 8 de juliol, la Biblioteca de Singuerlín torna a acollir el Campionat Internacional Francisco Jové Feliu, organitzat pel Club Lluita de Braços de Santa Coloma. Serà la 7a edició d’aquest certamen, i es desenvoluparà per categories, tant homes com dones, per pes i braç (esquerra i dreta).

La cita concentrarà 80 esportistes, dels quals 15 participants seran dones, vinguts de països com França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Geòrgia, Kazakhstan o Turquia. A més, hi haurà diferents representants de Catalunya i d’altres comunitats espanyoles. Com a figures màximes d’aquest esport, participaran el colomenc Iván Portela, actual campió d’Europa i subcampió del món, i la colomenca Sònia Miras, subcampiona d’Europa.

El campionat tindrà lloc tant en el matí com en la tarda. L’inici serà a les 10:30h, on participaran les categories infantil -14 anys, principiants, júniors i màsters fins a les 14:30h. A la tarda, des de les 16h i fins a les 21:30h, serà el torn del campionat sènior i femení. Tot seguit, es realitzarà el lliurament dels premis als guanyadors.

La lluita de braços és un esport que es practica a tot el món. Tot i que a Espanya és d’àmbit amateur, en països com Rússia o Kazakhstan es tracta d’una modalitat reconeguda, i amb la qual els esportistes es poden guanyar la vida. És un esport que combina força i tècnica a parts iguals, ja que la rapidesa és un factor clau a l’hora d’aconseguir la victòria.