Skip to main content

Esports

CBSC i Draft s'endinsen en la recta final de la lliga regular

  • Toni Salvador

El final de la fase regular de Copa Catalunya s'apropa, i els equips colomencs que hi participen comencen a calcular les seves opcions de cara a la fase final. D'una banda, el CB Santa Coloma continua llepant-se les ferides després de la cruenta derrota a casa del Claret, on va patir un inesperat xàfec que no va permetre'ls competir en els darrers instants de la contesa.

I, d'altra banda, el Draft Gramenet s'enfronta al seu destí, tot patint la diferència de punts cultivada en les quatre desfetes seguides just abans de la Setmana Santa, que necessitarà un miracle per donar-hi la volta. El que sí és segur és que cap dels dos equips podrà relaxar-se en els cinc partits (quatre pel Draft) que resten pel final del calendari, deixant-nos uns apassionants dos mesos amb molt a guanyar, però també amb molt a perdre.

El Draft no perd el rumb

Les derrotes patides contra SESE, Premià, Roser i Les Corts van tenir un efecte irreversible en les opcions de les colomenques d'accedir a la final a quatre. Afortunadament, el que no les ha pogut treure és el rumb que han de seguir si volen tenir-ne alguna opció, la claredat del qual ja van demostrar en els darrers partits contra Samà i Igualada.

A hores d'ara es troben a dues victòries de distància de la quarta plaça, que enguany ostenten Tordera i Premià, empatades. Mentre que les gironines gaudiran d'un camí més afable, ja que s'enfrontaran a tota la part baixa, les del maresme hauran de viatjar a casa del Samà Vilanova i després hauran de rebre a les líders, Roser. Malauradament, en cas d'empat el Draft perd l'average, mentre que contra Tordera el guanya. En definitiva, unes opcions difícils, però presents, que de segur encoratgen les colomenques a no cedir ni un mil·límetre.

Aquest cap de setmana, la travessa continua a casa de les penúltimes, el CB Granollers. El partit es disputarà el dissabte 15 a les 16 h. Consulta en aquest enllaç tota la informació sobre la jornada 23 de Copa Catalunya femenina.

El Santa Coloma s'enfoca en evitar el descens

Un cop descartades les possibilitats d'accedir a les fases d'ascens, l'equip colomenc té el camí més clar que mai: assegurar-se el vuitè any seguit a la màxima categoria catalana. Les opcions per entrar a la nova categoria de la Federació Catalana, la Supercopa Catalunya, són incertes, ja que depenen dels ascensos i descensos de lliga EBA, els quals es completaran amb la resta de participants en la fase final d'enguany i, finalment, amb els millors classificats fins a arribar a 14 integrants. Tot i això, les possibilitats són presents, i si al final acaben per no manifestar-se, la plaça a la Copa actual estarà assegurada.

Per tot això, però, l'equip necessita guanyar-se la permanència, i el primer pas és fugir de les fases de descens que, tot i que semblen llunyanes per posició (el Santa Coloma és setè i les fases les disputen desens i onzens) només els separa una victòria i, afortunadament, l'average. L'objectiu d'aquests propers cinc partits llavors, claríssim: guanyar com més, millor. I si déu vol, proveirà. Per començar, aquest cap de setmana rebran a casa al CBU Lloret. El partit es disputarà a les 19:15 h del dissabte 15. Consulta en aquest enllaç tota la informació sobre la jornada 23 de Copa Catalunya masculina.

Fotografia interior: Toni Salvador