Skip to main content

Esports

Dos colomencs campions del món de lluita de braços

  • Toni Salvador

Santa Coloma de Gramenet torna a reivindicar-se com a superpotència en la lluita de braços mundial. Concretament, l'esportista Iván Portela escriu un nou capítol en la seva llorejada trajectòria i hi suma un Campionat del Món, al qual ha tingut accés recentment per una decisió de la federació internacional.

El mes d'octubre, els colomencs Juan Antonio Miras i Iván Portela participaven en la competició, celebrada a Antalya, Turquia. En aquesta, Miras va aconseguir la victòria en la categoria Senior Grand Master de -70 kg i de +60 anys amb el braç esquerre, mentre que va quedar en tercera posició amb el braç dret. Per la seva banda, Iván Portela va quedar subcampió del món en la categoria Master de +40 anys amb els dos braços.

No obstant això, el passat 25 de març es va conèixer que el campió del món en aquesta categoria, l'argentí Rodolfo Balsamello, havia donat positiu en diürètics i corticoides en el control antidopatge, per la qual cosa Portela ha passat a ser el nou campió del món en aquesta categoria.

Cal destacar que la lluita de braços és una disciplina esportiva que cada vegada obté més popularitat i interès, especialment a la nostra ciutat. De fet, al desembre va celebrar-se el Campionat de Catalunya al Museu Torre Balldovina, on Portela i la també campiona colomenca Sonia Miras, filla de Juan Antonio Miras, van dominar la competició. En declaracions a El mirall.net sobre el torneig, Miras va anunciar que va haver-hi "més principiants que mai", un senyal del bon moment que passa l'esport: "cada cop més noies i nois joves s'inicien a la lluita de braços". La seu de l'Associació Catalana de Lluita de Braços (ACLB) és a la nostra ciutat.