Skip to main content

Esports

Oriol Roca guanya el seu primer partit en l’Open d’Austràlia'24

  • Josep M. Roca

Vuit anys desprès de la seva primera aparició a l’Open d’Austràlia, Oriol Roca ha guanyat aquesta matinada (hora d’aquí) a Melbourne en imposar-se al local Pjilip Sekulic per 7/5 i 6/1, en un hora i mitja de joc. La propera matinada de dijous, no abans de les tres del matí, O. Roca  jugarà la segona ronda del torneig contra el txec  Vit  Kopriva (132 del rànking ATP).

El partit contra Sekulic, un local convidat (267 del món) va ser força igualat en el primer set, especialment en el primer joc del matx, en el què el colomenc –que va començar servint- va haver de salvar quatre pilotes de trencament abans d’imposar-se i sumar el primer game. La superioritat dels servidors es va mantenir fins el dotzè joc. Amb 6-5 favorable al colomenc, Roca va poder fer el break i d’aquesta manera començar el segon també amb el servei.

La lluita mental del primer set, guanyada al final pel colomenc, va marcar el segon, ja que Sekulic es va veure inferior i el nou trencament en el segon joc d’aquest període ho va deixar patent. Sense cometre errors (només 14 del colomenc en el partit per 41 del seu rival), la balança es va inclinar a favor d’un Roca que va acabar el partit fent un joc final excel·lent, mostrant la seva superioritat en totes les facetes del joc, inclòs el servei.

Superar la història en un Gran Slam

L’any 2016, en el seu debut a austràlia, Oriol Roca també va superar la primera ronca per dos sets a zero en derrotar el coreà D. H: Lee. En segona ronda, va caure eliminat pel nord-americà Bjorg Fratangello, per 2 sets a 1.

El partit contra Vit Kopriva permet al colomenc tractar de superar el seu llistó en un Grand Slam.