Skip to main content

Esports

Insígnia d'or pòstuma en record a Beatriu Alfonso Nogué

  • Xavi Chica

Beatriu Alfonso Nogué ha estat reconeguda amb la insígnia d'or pòstuma de la Federació Catalana d'Escacs. A més, a partir de la temporada vinent, la competició de la Copa Barcelona s’anomenarà Memorial Betty Alfonso, en record de la campiona colomenca que ens va deixar a finals del 2019.

Les dues distincions s’han realitzat en reconeixement a la carrera i dedicació als escacs de Betty Alfonso, tant quan va estar al càrrec del Club d’Escacs Gramenet com anteriorment a la secció d’escacs de La Colmena, i per la seva carrera com a jugadora, àrbitra i formadora en el projecte Escacs a l'Escola. La Federació Catalana i el món dels escacs mostren així la seva gran admiració per la tasca d’una colomenca que va ser un referent en el seu esport i passió.

Beatriu Alfonso va néixer a Santa Coloma el 7 de maig de 1968 i es va convertir en una de les dones esportistes de la nostra ciutat del més alt nivell i qualitat. La seva família sempre ha estat vinculada als escacs i tant el seu marit com els seus fills i germans formen part de la història capitalitzada d’aquest esport a Santa Coloma.

El 1990 va ser campiona d'Espanya a la ciutat de Benasque (Osca) i tres vegades campiona de Catalunya, els anys 1990, 1996 i 2012. També va ser subcampiona catalana en tres ocasions més (1986, 1989 i 1995). Va participar, representant a Espanya, a la 29ª Olimpíada d'Escacs de 1990, a la llavors ciutat iugoslava de Novi Sad, ara Sèrbia.