Skip to main content

Esports

La UCA ultima els preparatius de la cursa de Festa Major

  • Toni Salvador

La Unió Colomenca d’Atletisme (UCA) es troba més que preparada per la Festa Major d’Estiu. L’organització es troba ultimant els preparatius per la cursa popular d’enguany, que ja compta amb més de 900 inscrits, molt a prop del límit de 1.500 que es contemplen. El 29 d’agost finalitzarà el període, o fins que s’esgotin els dorsals. La inscripció es pot dur a terme per Internet o als establiments de confiança de l’organització, que són: Esports Jovic (Jacint Verdaguer, 23), Marathon Sports (Sant Jeroni, 18), perruqueria Gomina 2 (Joan Ràfols, 1), Piccolo-Caffè (Plaça Sagarra, 8) i al Camp d’Atletisme Antoni Amorós (Avinguda Pallaresa, 1).

L’UCA ja compta amb 50 voluntaris, els quals es repartiran al llarg i ample del recorregut per tal de vetllar pel bon funcionament de la cursa, així com del respecte pel recorregut per part de cotxes o vianants. El que també es repartirà al llarg de la cursa són les diferents activitats d’ambientació, com la música i diferents iniciatives com la batucada i el zumba.

La festa de l'esport a la ciutat

Al punt de sortida, l’Escola Colomenca d’Atletisme (ECA) farà una demostració dels seus atletes més petits i, de moment, també es contempla celebrar un taller de castellers, conduït per alguna de les colles de la ciutat. En definitiva, un ambient immillorable per honorar l’activitat física de la ciutat, cada cop més oberta, senyal d’identitat d’una UCA que recentment ha capgirat els seus objectius arran dels canvis a la seva junta, i de la qual aviat es farà ressò a El mirall.net.

La cursa popular d’enguany, a més de trobar-se oberta a tothom, sense distinció d’edat, sexe o nacionalitat, també afegirà la modalitat no competitiva. Tothom podrà participar, amb una hora límit d’arribada de 90 minuts. El recorregut, de 5 km, iniciarà (9:00 h) i acabarà a les pistes d’atletisme Antoni Amorós. El primer tram recorrerà el Parc Fluvial del Besòs fins a la unió del passeig Salzereda amb l’avinguda Generalitat. Finalment, es recorrerà tota l’avinguda fins a la plaça de la Vila i es baixarà en direcció cap al riu pel carrer Major, tot passant pel carrer d’en Baró, fins a arribar de nou al passeig Salzereda i travessar la meta a les pistes d’atletisme.