Skip to main content

Economia

Frena el creixement de l'atur després del gran augment durant l'estiu

  • Marina Tovar

Tanca setembre amb només quatre persones més a les llistes de l'atur.  Sumen 6.516 colomencs els que comencen els mesos de tardor sense feina, una xifra elevada respecte el principi de l'estiu però molt menor que la de principis d'any, on el nombre d'aturats es situava a 6.768.

Després d'una ratxa de descens de l'atur des de febrer a juny, exceptuant març, l'arribada de l'estiu va fer canviar la tendència bruscament. Si a principis de juny 127 persones aconseguien treball, a principis de juliol 44 l'havien perdut. Entre el sèptim i novè mes de l'any, 123 persones han deixat de treballar. La taxa d'atur d'agost torna a pujar, arribant al 12,04%.

En la comarca del Barcelonès, Santa Coloma es situa en la segona ciutat amb més atur, en xifres relatives, superada només per Sant Adrià del Besòs, que quasi arriba al 14% d'aturats. A Barcelona, després de dos mesos on més de dos milers de persones van perdre la feina, hi ha hagut un canvi brusc, i ara 723 persones han tornat a treballar. L'Hospitalet de Llobregat i Badalona també han restat en els seus nombres d'aturats.