Skip to main content

Economia

El centre Marie Curie impartirà 31 cursos per a persones en atur

  • Xavier López

L’oferta formativa de l’Ajuntament de Santa Coloma per a persones en atur serà, en aquesta convocatòria, de 45 cursos amb certificat de professionalitat, 4 més que l’any anterior. D’aquests, la gran majoria, 31, s’impartirà al nou Centre de Formació Marie Curie, inaugurat al juliol. Els cursos, que gestiona l’empresa municipal Grameimpuls, estan adreçats a persones desocupades, tot i que es reserven places per a persones en actiu que volen millorar la seva situació laboral.

Els primers cursos es posaran en marxa al mes de desembre i la resta, de manera progressiva a partir de gener i durant el 2023. En total, l’oferta formativa arribarà a prop de 700 persones de la ciutat i comprèn cursos vinculats als àmbits de l’atenció a les persones, la gestió administrativa, el manteniment d’instal·lacions (electricitat, energía i aigua), el comerç i el màrqueting, el medi ambient, les telecomunicacions i la restauració. De fet, en materia d’hostaleria s’oferiran 14 accions formatives que s’impartiran a l’Escola de Restauració (ERESC).

Els cursos, que van de les 330 a les 920 hores, tenen capacitat entre 10 i 15 alumnes i consten d’un mòdul de formació professionalitzadora i un període de practiques en empreses del territori. Totes les accions permeten a les persones participants obtenir el certificat de professionalitat corresponent que acredita que han assolit les competències exigides pel mercat de treball.

L’oferta actual s’emmarca en cinc programes: Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP), el Programa de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives (SEFED) de gestió administrativa, el Programa Singulars, l’FPO Dual i la Casa d’Oficis. Aquests tres últims programes van adreçats a joves del territori.

Prioritat a les dones

La convocatòria prioritza l’accés a les dones en aquelles especialitats formatives en què estan subrepresentades. El CF Marie Curie, a més, acollirà altres accions adreçades a aquest col·lectiu, com és el cas de l’itinerari formatiu Iria, un tastet d’oficis masculinitzats, o el dispositiu Dona’t impuls, ambdós del Projecte Treball als barris.