Skip to main content

Economia

La CIBA reprèn les activitats de l'Emprenedona

  • Toni Salvador

El programa Emprenedona, adreçat a dones empresàries i emprenedores del territori, reprèn els tallers formatius, les sessions de coaching i consultoria, i els networkings. Entre les accions que es faran, destaca la primera trobada dels espais informals de construcció col·lectiva, els quals se celebraran demà dijous 29 de setembre a La CIBA, de 9:30 a 12:30 hores. Aquests espais tenen com a objectiu fomentar el lideratge femení i crear una xarxa de dones emprenedores i empresàries, que serveixi per crear comunitat i compartir recursos i idees vinculades al món de l’empresa i l’emprenedoria. 

Segons informa l’ajuntament en el butlletí de la setmana passada, també s’han programat tallers formatius sobre estratègia corporativa, pla de màrqueting, comunicació 3.0, pla econòmic i fiscalitat. Així mateix, s’engegaran les sessions individuals (coaching i consultoria) amb les participants, les tutories individualitzades i activitats de networking per fomentar la visibilitat i les col·laboracions entre els diferents negocis i sectors que hi participen.

El programa Emprenedona, recordem, és una iniciativa impulsada pels ajuntaments de Santa Coloma i de Sant Adrià i duta a terme a les instal·lacions del centre de recursos per a dones de La CIBA amb l’objectiu d’escurçar la bretxa de gènere, posar fi a la precarietat de l'emprenedoria en femení i, alhora, fer visibles iniciatives liderades per dones que contribueixin a crear referents per a futures emprenedores.

Actualment, en el món de l'emprenedoria, continua existint una important desigualtat. Segons dades del 2021 del Ministeri de Treball, dels dos milions de persones autònomes, només el 36,2% són dones. Aquesta bretxa de gènere és multicausal, però s'explica principalment per les múltiples barreres que troben les dones a l'hora d'obrir un negoci i pel fet d'haver de desenvolupar la seva activitat en un entorn amb estructures patriarcals.