Skip to main content

Economia

Inicia la convocatòria d’ajuts de lloguer per joves de fins a 36 anys

  • Toni Salvador

Avui dimecres s'obre la convocatòria dels ajuts pel pagament de lloguer per joves de fins a 36 anys. La Generalitat de Catalunya ha obert una nova línia d'ajuts de 29 milions d'euros, els quals podran arribar als 250 euros mensuals i s'hi podran acollir les persones titulars d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús d'un habitatge o habitació. A l'hora d'adjudicar els bons es tindran en compte els ingressos del sol·licitant, les rendes del territori on viu i els ingressos de la unitat de convivència.

El termini de presentació comença avui, 28 de setembre a les 9:00 hores, i finalitza el 7 d'octubre de 2022. El tràmit s'ha de realitzar a través del portal de tràmits de l'Agència d'Habitatge de Catalunya (AHC), i és necessari disposar de l'Idcat mòbil.

Tot i això, si algú no pot fer la tramitació en línia o desitja fer-la presencialment, es pot presentar la sol·licitud i la documentació a les oficines de l'empresa municipal Gramepark (pl. José Cámara de la Hoza) amb cita prèvia a la cua "Cita presentació ajut lloguer jove", la qual porta disponible des del divendres 23 de setembre.

Els requisits més importants que s'han de complir per demanar l'ajut són:

  • Tenir la residència legal a Catalunya
  • Tenir una edat de 36 anys o menys en el moment de fer la sol·licitud
  • Que la unitat de convivència tingui una font regular d'ingressos per poder pagar el lloguer i que reporti unes rendes anuals iguals o inferiors a 2,97 vegades l'indicador de renda de suficiència, és a dir, a 23.664,16 €.
  • Ser titular d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús de l'habitatge o habitació que sigui el seu domicili habitual i permanent. Cal estar-hi empadronat.
  • No pagar un lloguer o preu de cessió mensual per l'habitatge o habitació superior a 900 € en cas d'un pis i 450 € en el cas d'una habitació
  • Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera
  • Estar al corrent de pagament de les rendes en el moment de presentar la sol·licitud o bé justificar com a mínim 6 rebuts de lloguer pagats
  • Pagar el lloguer o preu de cessió per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte, Bizum o rebut emès per la persona administradora de la finca

Fotografia: Andreu Fernández