Skip to main content

Economia

La prolongació de la Línia 1 fins a Badalona es retarda encara més

  • Toni Salvador

L'ampliació de la línia vermella amb cinc noves parades trigarà encara més en arribar a Santa Coloma. Ja fa 12 anys des que es va presentar l’avantprojecte de prolongació de la L1 del metro des de Fondo fins als barris de Montigalà, Lloreda i Sant Crist. Les obres havien d’iniciar-se el 2012, però la realitat és que actualment -deu anys mes tard- encara continua redactant-se el projecte

A més, la idea de la Generalitat ja ha crescut, i la L1 continuarà fins a l'estació de tren de Badalona, on enllaçaria amb Rodalies amb cinc parades intermèdies des de Fondo. A hores d'ara el govern autonòmic preveu començar les obres el 2025, però dependrà de les disponibilitats econòmiques i la voluntat política, i sembla difícil que passi. Si es compleix, serà 13 anys després de com estava previst.

El 2017 ja s'anuncià un important retard. El conseller de Territori, Josep Rull, i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, explicaren que no més tard del 2025 la L1 arribaria a Badalona. El pressupost per fer-ho s'havia duplicat, arribant ja als 500 milions d'euros. La L1, però, ja no hi arribarà el 2025 i ara el nou pla preveu que sigui al 2028, sempre que es puguin començar les obres a temps. El projecte bàsic corresponent a la primera fase del pla fins a Lloreda Sant Crist, es preveu tenir-lo per a finals d'aquest any.

El primer pas d'una L1 més extensa i connectada.

Hi ha molts més canvis planejats per la L1, tots encara sobre el paper. Tot això es troba dins el Pla Director d'Infraestructures 2021-2030, als quals El mirall.net ha tingut accés. L'ampliació de la L1 es divideix en dues fases d'actuació. Les dues estacions inicials, Montigalà i Lloreda-Sant Crist, constitueixen la primera fase. L'estudi informatiu i l'estudi d'impacte ambiental d'aquesta fase ja estan aprovats.

La segona fase serà la que porti la línia de Lloreda-Sant Crist fins a Badalona Rodalies. L'estimació de la inversió per les dues fases sumaria més de 650 milions d'euros, preus d'avui. El mateix Pla Director també contempla que la L1 s'allargui cap al Llobregat a través d'un túnel que passaria per sota del riu i arribaria fins al Prat. Cosa que connectaria la L1 amb la L9 i Rodalies Renfe. Tanmateix, el projecte de construcció no s'espera fins al 2028.