Skip to main content

Economia

L’atur de la ciutat puja però continua en mínims històrics

  • Toni Salvador

La població en situació d'atur continua la tendència a l'alça del juliol des que al juny la ciutat se situés en mínims històrics. Aquest final d'estiu, la xifra d'aturats no ha fet més que pujar: tant al juliol com ara a l'agost, 238 persones s'han sumat a les llistes, havent sigut aquest últim mes la pujada més pronunciada, amb 145. En total, aquest agost la xifra d'aturats ha sigut de 6.678 persones.

En contrapartida, l'agost d'aquest 2022 és el més baix des que es tenen dades municipals. Segons indiquen els Anuaris Estadístics de l'Ajuntament, els quals confirmen les dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu, mai havíem acabat l'estiu en nivells tan baixos com aquest any. El 2013, la ciutat va situar-se en màxims: més de 13 mil aturats, una xifra que progressivament ha anat desintegrant-se fins que just abans de la pandèmia ens situéssim en el millor moment.

Amb 7.344 aturats el 2019, la pandèmia va tallar de soca-rel la davallada, apujant la xifra fins als 9.486 l'agost del 2020. El 2021, la ciutat va recuperar-se enormement arribant quasi als nivells d'abans de la pandèmia, però va ser aquest juny quan la xifra d'aturats va situar-se en mínims històrics, amb 6.440.

Amb tot plegat, aquest agost compleix amb la tendència de cada any en què les contractacions de cara a l'estiu finalitzen de manera sobtada. Pel que fa a l'avançament de l'inici del curs, el qual podria haver impulsat l'augment, no ha tingut efectes especialment negatius. La pujada es troba a la mitjana dels últims anys abans de la pandèmia.