Skip to main content

Cultura

Demà serà la VII edició del Premi Feminista María Luz Morales

  • Carlos Alcivar

Demà 3 de juliol, a les 18 h, tindrà lloc l’entrega de premis de la 7a edició del Premi de Periodisme Feminista María Luz Morales. Convocat per l'Observatori Cultural de Gènere i l'Ajuntament, amb el suport del Diari ARA i la col·laboració de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), es coneixerà quines han sigut les guanyadores del premi.  

Els treballs candidats, publicats durant el 2023, havien de ser enviats abans del 10 de juny. Els guanyadors es revelaran durant la cerimònia d’entrega de demà. Un premi que honora a María Luz Morales, la primera dona directora de La Vanguardia i alhora d’un diari generalista d’abast nacional.

El certamen busca incentivar treballs periodístics sobre l’apoderament de les dones i els feminismes, en qualsevol format: paper, digital o audiovisual. El premi principal està dotat amb 2.000 euros, mentre que l'accèssit compta amb una recompensa de 1.000 euros.

El jurat d’aquesta edició està format per destacades figures com Maribel Cárdenas, directora  de La Ciba i de polítiques d’igualtat de l’Ajuntament; Esther Vera, directora del diari ARA; M. Àngels Cabré, de l’Observatori Cultural de Gènere; Marta Corcoy, presidenta de l’ADPC; Rosa Cerarols, de la Universitat Pompeu Fabra; així com els reconeguts escriptors Gemma Lienas i Lluís Reales.