Skip to main content

Cultura

Esmorzar per acomiadar el curs de sardanes

  • Dani Mormuz

El passat diumenge 16 de juny, l’entitat Amics de la Sardana va organitzar una audició i un esmorzar a la font de l’Alzina, per a celebrar el Dia Universal de la Sardana i acomiadar la temporada de balls. Va ser l’últim acte que es fa abans de l’estiu, ja que la propera vegada que es tornin a trobar serà durant la Festa Major d’Estiu.

A la trobada van assistir unes 90 persones, que van ballar sardanes, van xerrar i van menjar botifarra amb mongetes, acompanyats de vi. Isabel Ibáñez, una de les organitzadores, ha explicat que “va ser una cloenda molt maca”. Es van trobar socis antics amb nous, i tots junts també van celebrar els 70 anys des que es va realitzar el primer aplec de sardanes a la ciutat.

Sardanes per a tothom

Durant aquest any, les entitats Amics de la Sardana i Pro Aplec de Santa Coloma han organitzat uns cursets per tal d’aprendre a ballar sardanes. S’han realitzat dotze sessions, d’entre una hora i mitja i dues hores, els dissabtes pel matí a la plaça de la Vila.

En aquest curset, han participat entre vuit i dotze persones, i molta gent s’apropava curiosa i preguntava pels balls. Aquesta és una activitat que ja es realitzava fa anys, i que aquest any s’ha recuperat amb èxit.

De cara el pròxim curs, Isabel Ibáñez ha explicat que l’objectiu és proposar que els nens i nenes ballin sardanes a les escoles de la ciutat, en l’horari d’alguna assignatura com gimnàstica o plàstica, o com a extraescolar. Però també volen que els pares i mares s’involucrin i participin a les classes, perquè entenguin que si als seus fills els agrada ballar sardanes necessiten molta pràctica i tenir una continuïtat.