Skip to main content

Cultura

121 infants del Raval al llibre 'On t'agradaria jugar?'

  • Carlos Alcivar

Durant les festes del barri del Raval, celebrades el passat cap de setmana, es va presentar el llibre "On t'agradaria jugar i per què", una obra col·lectiva creada per 121 nens i nenes del barri del Raval, de l’alumnat  de les escoles, de la Fundació Germina i Casal dels Infants. A través de la seva imaginació i experiència, aquests infants han expressat els seus jocs preferits en els diferents espais lúdics de la ciutat.  

La portada del llibre, reflecteix l'esperit creatiu del projecte. Annie, alumna de l'Escola Sagarra, i Alice, de l'Escola Antoni Gaudí, han contribuït amb els seus dibuixos, que adornaven els pisos i els cartells de les gestes respectivament.

Durant l'acte, es van anunciar els sis destacats i nou finalistes del llibre, que rebran tres mesos gratuïts de classes de literatura com a premi. En aquesta edició, cada infant participant va rebre un llibre i una funda personalitzada. 

L’esdeveniment també va comptar amb el suport de diverses entitats, com Òmnium Cultural, la Fundació Germina, el Casal Infants i representants de l’equip de govern del consistori, com Toni Suárez, regidor d’urbanisme, i membres de l’oposició com Miguel Jurado, Dimas Gragera i Noemí Egea.

L’origen del nom del llibre

Durant la presentació, es va remarcar la importància del projecte per fomentar la igualtat i la inclusió social. Les diputades a Madrid del Congrés Lídia Guinart i la sorpresa de la tarda, Aina Vidal, van animar a tothom a participar en la novena edició i van subratllar el valor de donar veu als infants perquè expressin els seus pensaments i necessitats.

Precisament va ser la diputada del Congrés de Sumar, Aina Vidal, de Sumar, qui va donar nom a la vuitena edició del llibre dels infants del Raval. Salvador Jaraba, president de l’AVV del Raval, narra que es van conèixer durant la darrera Festa Major d’Estiu, quan li va proposar participar en l’edició d’enguany.

El resultat va ser el títol del llibre "On t'agradaria jugar i per què", consolidant la temàtica d’enguany. De fet, Lídia Guinart, durant la presentació del llibre, ha estat encarregada de donar-li nom a la futura edició amb un titular amb perspectiva de gènere que diu “Totes i tots som iguals”.