Skip to main content

Cultura

El Sagarra acull la gala de premis de teatre breu de Carro de Baco

  • Xavier López

El Teatre Sagarra hostatjarà avui diumenge 16 a les 19h la gala de lliurament del 9è Premi de Textos Teatrals de Carro de Baco, els premis de dramatúrgia que han esdevingut una cita anual ineludible pels dramaturgs en llengua castellana i catalana.

En aquesta ocasió es realitzarà la posada en escena de les dues obres guanyadores de la present edició:  Nuestra profunda oscuridad de Josep Rimbau i Los celos de Edipo de José Manuel Serrano. Són obres que van calar profund al jurat per la seva força dramàtica. A més, es posaran en escena algunes de les peces que van rebre una menció especial completant la gala teatral.

El text guanyador del primer premi obtindrà:

  • 200€ en metàl·lic.
  • Edició de l'obra a la col·lecció «DRAMATÚRGIA» amb el lliurament de 5 exemplars a l'autor.
  • Posada en escena de l'obra guanyadora, per part de Carro de Baco.
  • Possible inclusió de l'obra a la programació de l'any 2022 de l'Espai Escènic Carro de Baco.

Des del 2014, sense interrupcions, es celebra aquest guardó on conflueixen les millors peces de teatre breu del moment. Des del començament ja s'han rebut més de mil set-centes peces de diversos països del món i s'han editat nou toms d'una de les col·leccions de textos breus de teatre més prolífica que podem trobar en aquest format. Tota una fita que converteix Santa Coloma en un punt de referència de la dramatúrgia breu.