Skip to main content

Cultura

A l'octubre el Museu acollirà una mostra sobre la Guerra Civil

  • Xavi López

Santa Coloma acollirà a l'octubre una impactant exposició en el marc del projecte "Memòria en Xarxa" de la Diputació de Barcelona. Amb el lema “I tu? Què has fet per la victòria?”, aquesta mostra itinerant recorre la memòria de la rereguarda de la Guerra Civil a Catalunya, un esdeveniment que va desencadenar una mobilització sense precedents per fer front al cop d'estat del 1936.

Els 19 municipis participants presentaran una àmplia selecció de documents, fotografies i objectes relacionats amb l’esforç de guerra de la rereguarda durant el conflicte del 1936-39. Cada museu participa amb una mostra presencial, amb dates específiques de visita, i complementa l'experiència amb un web que detalla els materials exposats i tota la documentació recollida en el conjunt de la mostra.

L'exposició a la nostra ciutat, que es desenvoluparà al Museu Torre Balldovina, portarà als visitants a reflexionar sobre la solidaritat i l'impacte de la Guerra Civil a Santa Coloma, destacant especialment l'acollida d'infants de Madrid refugiats al municipi del Besòs.